Alacant

Fiscalia obri diligències per l'acomiadament de la cunyada de Barcala davant la denúncia de dos particulars

Així ho han informat este dimecres a Europa Press fonts judicials, que han indicat que esta decisió s'ha pres després d'una denúncia interposada per dos particulars. Així mateix, s'ha demanat informes a l'Ajuntament, com l'expedient administratiu d'acomiadament, per a conéixer si la resolució és ajustada a dret o no.

L'alcalde va acomiadar la cunyada de Barcala l'endemà passat de la denúncia que va presentar el grup municipal del PP a l'abril, per presumpta prevaricació administrativa contra Echávarri -que aleshores mantenia les competències de Comerç-, segons afirmava el PP.

Els 'populars' van presentar la denúncia per les 25 factures que la Junta de Govern va anul·lar davant els dubtes plantejats per Intervenció i el cap de Servici de Comerç per la tramitació dels contractes per a la promoció comercial en Nadal de 2016. El PP va denunciar un suposat fraccionament de contractes.

Després d'eixa denúncia, Echávarri va acomiadar la cunyada de Barcala. El primer edil va al·legar que la decisió responia l'inici d'un procés de "reestructuració" i "retirada d'aquells llocs de treball que no van accedir per procés selectiu i que no eren funcionaris interins amb càrrec a plaça, posteriors a 2005". L'objectiu és "alliberar massa salarial i tindre diners suficients per a fer Oferta d'ocupació públic per a tots els alacantins i alacantines en igualtat", ha argumentat.

Des del grup municipal del PP han indicat, este dimecres sobre la denúncia dels dos particulars, que estan en espera de veure com es desenvolupa el procés obert per Fiscalia per a actuar o no en conseqüència.