All i pebre del xaxo
De família amb tradició peixatera –el seu avi Xaxo era un pescador de la Barceloneta–, l’Aurora va començar a conèixer el món del mercat de ben petita ajudant a la parada de peix que regentaven els seus pares al mercat de Sant Martí. Ja més gran, el pare li va oferir una parada a Provençals i, tot i que també veia un futur treballant amb nens, va acceptar. Ara assegura que està «encantada».
Malgrat la tardició familiar, la paradista mai s’ha sentit obligada a continuar al mercat. Són tres germanes i només ella a Provençals i una altra germana a Sant Martí s’han quedat darrera el taulell. «Cadascú ha fet el que volia», remarca.
Es per això que tampoc li preocupa que les seves filles, de 15 i 20 anys, continuïn la nissaga. «És més, els hi aconsello que estudiïn... És una feina molt dura». Malgrat tot, no es queixa. Té un treball que troba «divertit» i mai li ha faltat feina, tot i que reconeix que no en té tanta com a l’època dels pares.
El mercat on fa més de 20 anys que treballa l’Aurora necessitaria una reforma: «està una mica descuidat». A més, cada cop és més habitual veure parades amb la persiana baixada. Un fet que Serrat atribueix a què « paguem molts impostos i si no tens una venda molt forta no ho pots mantenir», conclou.
Ingredients w 1kg de rap w 3 patates w 1 ceba w 3 cullerades d’oli w 1cullerada de pebre dolç, all, pa torrat, 1/2 bitxo i sal per la picada.
elaboració w Tallar les patates i la ceba i bullir durant 10 minutsw Afegir el peix i coure fins que les patates estiguin fetes w Reservar el brou w Fer la picada amb un morter i afegir un got de brou i 2 cullarades de farina w En una cassola amb oli, sofregir la picada, afegir el peix, les patates i una mica de brou.
Ingredients
1kg de rap w 3 patates w 1 ceba w 3 cullerades d’oli w 1cullerada de pebre dolç, all, pa torrat, 1/2 bitxo i sal per la picada.
Elaboració
Tallar les patates i la ceba i bullir durant 10 minutsw Afegir el peix i coure fins que les patates estiguin fetes w Reservar el brou w Fer la picada amb un morter i afegir un got de brou i 2 cullarades de farina w En una cassola amb oli, sofregir la picada, afegir el peix, les patates i una mica de brou.
Propera entrega: carn a la barceloneta
... i totes les anteriors, a www.20minutos.es