Barcelona

Entrevistats al carrer doctor aiguader

Eric Gené Repartidor, 18

«M’agradaria estudiar per ser mosso». «Vaig estar estudiant un cicle de mecànica que no he pogut acabar per motius familiars. Fa 3-4 mesos que reparteixo fruites i verdures a restaurants, bars. El cos ja se m’ha acostumat a la feina, tot i que ara el fred comença a picar... M’agradaria acabar mecànica o estudiar per ser mosso. El meu pare és escorta i la meva tieta guàrdia urbana».

Joaquín Torres Frigorista, 42

«Tenemos los peores empresarios de Europa». «Hay gente que no tiene para una vivienda, el transporte está fatal y en el trabajo cada vez vamos a peor. Me parece propio de xenófobo que un empresario contrate a alguien de fuera y le pague menos que a los de aquí. Tenemos a los peores empresarios de Europa. En cualquier país pagan mejor ».

Verónica Calahorro Estudiant, 21

«Em va millor el tren, però molts cops, si puc, agafo el metro». «Visc a Cornellà i estudio Infermeria a la Barceloneta. Vinc amb Renfe, però sempre va amb retard. Avui he agafat el tren a l’hora, però a cada parada s’hi estava deu minuts. Tot i que em va millor el tren, molts cops, si puc, agafo el metro per curar-me en salut. Problemes amb el tren fa temps que n’hi ha, però amb l’esvoranc de Bellvitge s’han accentuat».

Leonor Vizcaíno Limpieza, 57

«La efectividad del metro va a rachas». «Vivo en l’Hospitalet de Llobregat y trabajo en la Barceloneta. Vengo en metro y la verdad es que este transporte a veces tarda un poco. Hubo una temporada que cogía el tren. La efectividad del metro va a rachas y si vas con prisas va fatal. Últimamente va bien y son los trenes los que van mal. Cojo el primer metro a las 5.05 de la mañana y siempre salgo antes de casa por si acaso. Abro el metro (risas)».

Teresa Cotelo Jubilada, 61

«El fumador es brut: s’ha de reeducar i llençar la burilla al cendrer». «Les empreses que tenen treballadors que surten a fumar al carrer haurien de posar petits cendrers a la porta perquè el terra està ple de burilles. Jo ho veig cada matí al carrer Nàpols. No tenen consciència. El fumador és brut. Seria important que se’l reeduquès i tirés la burilla al cendrer.  També es podrien posar cendrers a les parades de bus. Si es prengués consciència d’aquest detall la ciutat estaria molt més neta».