Barcelona

Documentant la realitat mundial

El gènere documental està en estat de gràcia. Un estatus que celebra un festival com Docúpolis, que assoleix la seva setena edició com a defensor a ultrança d’una manera d’explicar la realitat que mai deixa de sorprendre  i de generar filmacions.Prova d’això són les sis estrenes mundials, les vuit europees i les 11 espanyoles que propossa el certamen, del qual 20 minutos n’és, un any més, diari col·laborador.

A concurs compareix dins la categoria de millor documental Djiarama (Welcome) de Chus Barrera i Alicia Fernández Carmena. A millor curt es presenten altres dues primícies mundials, Les hommes invisibles, de Valérianne Poidevin, i Libro de familia, d’Alberto Bougleux.

* Més informació a la pàgina web www.docupolis.org.

Treballs mai vistos a Barcelona

Una onzena d’estrenes catalanes i estatals, un llistat a tenir en consideració enguany a Docúpolis amb els metratges documentals El diari de Naná de Paschoal Samora; Jimmy Rosenberg-el pare, el fill i el talent, de Jeroen Berkvens; El meu pare el turc, de Marcus Vetter, o Benvinguda Europa de Bruno Ulmer, tots ells dins de la categoria de millor documental.