Barcelona

Una unitat de 40 policies perseguirà aquest estiu els petits delinqüents

La Policia ha creat una unitat de 40 agents que es dedicarà exclusivament a perseguir els petits delinqüents que es dediquen a robar carteres i bosses i que, amb l’arribada massiva de turistes a Barcelona durant els mesos d’estiu, fan el seu particular agost.

«Aquests delinqüents són els mateixos que actuen a Barcelona tot l’any, però a l’estiu busquen els turistes perquè saben que no els reclamaran perquè vagin a judici», segons va explicar ahir el cap superior de la Policia de Barcelona, José López, a la finalització de la reunió de la Taula per a la Seguretat del Turisme.

Més furts el 2004

La creació d’aquesta unitat especial ha vingut provocada per l’alarmant pujada dels furts a Barcelona durant el 2004, que han repuntat després d’una lleugera baixada durant l’any 2003. Per contra, han baixat els robatoris amb violència i els robatoris a interiors de vehicles.

Per tal d’actuar amb més eficàcia contra els robatoris als turistes, a partir d’aquest mes ja hi haurà un increment de 1.000 agents, entre Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, a la ciutat. També es crearà un equip de 120 investigadors especials de la Unitat de Prevenció i Reacció que actuarà en situacions conflictives durant la nit.

Hi haurà establerts 50 punts de control fixos «als llocs més problemàtics» com Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Eixample i Sant Martí, i 58 patrulles, que estaran de servei les 24 hores del dia.

Vigilància especial a Gràcia i Sants

El Cap de Policia de Barcelona, José López, va afirmar ahir que aquest estiu vigiliran «especialment» les festes populars que es fan a l’agost a Gràcia i Sants, així com les estacions de Sants i l’aeroport del Prat. La Policia patrullarà pels voltants dels museus més visitats «com a element de dissuasió» dels petits delinqüents. La delegació de Govern ha mantingut reunions amb els consolats i els gremis d’hotelers i restauradors perquè facin arribar als turistes tota una sèrie d’informacions preventives per tal de no ser víctimes de robatoris i, en cas de caure-hi, saber com han d’actuar de forma ràpida.