Barcelona

El curs començarà amb 59 barracots més als col·legis

L’obertura i la rehabilitació de desenes d’escoles no impedirà que els alumnes comencin aquest curs escolar amb 802 barracots.

Són 59 més que el desembre del 2006, l’última data amb dades del departament d’Educació .

La xifra d’aules prefabricades també es va incrementar l’any passat. El conseller d’Educació, Ernest Maragall, preveu que la quantitat baixi fins als 760 barracots al desembre.

Almenys, 20.000 alumnes encetaran el curs en espais provisionals, prenent com a referència les dades del 2006. Maragall va matisar que els barracots "són de qualitat alta" i va subratllar que duren "poc temps".

Entre setembre i desembre, s’acabaran 122 obres. 80 són centres nous i la resta, ampliacions, «que es podrien considerar com centres nous».

Millores a 800 centres

A més s’han dut a terme actuacions de rehabilitació i millora a 789 centres. En conjunt, s’hi han invertit 425 milions.

El responsable d’Educació va reconèixer que passa "massa temps" entre que es planifica un col·legi o un institut fins que s’inaugura. L’obertura de nous centres no s’endarrereix "pel que dura la construcció", va afirmar Maragall, en referència a la lentitud dels ajuntaments a l’hora de cedir solars a Educació.

El 12 de setembre, 1.136.000 alumnes tornaran a classe . Són 31.027 més que l’any passat. Per setè any consecutiu, Catalunya guanya alumnes a les escoles.

L’augment d’alumnes s’acompanya de la contractació de 16.000 docents els darrers quatre anys (n’hi ha 64.000).

Enguany, hi haurà 700 professors més i la taxa d’interins ha baixat del 25% al 19% en només un curs. Es preveu que en els propers quatre anys hi hagi 20.000 funcionaris nous a les escoles.

Ciutadania «no preocupa»

La polèmica despertada a les set comunitats autònomes que han decidit que s’imparteixi la nova assignatura d’Educació per a la Ciutadania no ha arribat a Catalunya.

A d’altres comunitats, centenars de pares volen "objectar" perquè consideren que alguns continguts són tendenciosos. "No hi ha preocupació, ni en centres públics ni en concertats. Hi ha material didàctic suficient. Cada professor té llibertat per enfocar-la. La situació és totalment normal", va declarar Maragall.

loading...