Barcelona

Denuncien la pressió policial als immigrants

Segons els seus portaveus, des que va acabar el procés de regularització «han augmentat els controls al carrer», fins al punt que molts immigrants «tenen por de sortir de casa».

En concret, van parlar d’identificacions i detencions a les mateixes cues de la Delegació del Govern. L’Assemblea creu que s’ha silenciat la «venda de desenes de milers de contractes» i «els milers d’acomiadaments fets per empresaris sense escrúpols». En aquest sentit, van demanar la regularització de les víctimes de l’explotació.

Fonts de la Delegació del Govern van assegurar ahir a 20 minutos que es tracta dels «controls habituals» i que no hi ha instruccions d’intensificar-los. Al Col·legi d’Advocats només consta que el dia 7 –últim de la regularització– les detencions en aplicació de la Llei d’estrangeria van ser una mica superiors a la mitjana. Des d’UGT van demanar que les actuacions es facin a les empreses, per detectar abusos, i no al carrer i van corroborar la major pressió policial.

La Federació d’entitats llatinoamericanes de Catalunya no ha constatat l’increment, però demana sancionar «els controls particulars cap a col·lectius».