Barcelona

Un altre violador múltiple pot sortir lliure sense estar rehabilitat

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia ha demanat a l’Audiència de Barcelona que apliqui la doctrina Parot (establerta pel Tribunal Suprem quan va estudiar un recurs presentat per l’etarra Henri Parot) per fer que l’anomenat violador de la Vall d’Hebron, José Rodríguez, compleixi el màxim de pena previst per la llei.Condemnat a 311 anys de presó per 16 agressions sexuals provades (s’hi van denunciar més de 40), Rodríguez podria sortir en llibertat definitiva el 22 de setembre, en beneficiar-se dels cursets que ha fet mentre era a la presó, com el de ioga. Així, sols compliria 16 del màxim de 30 anys que podria complir.

Risc de reincidència

La Fiscalia vol que Rodríguez Salvador no es pugui beneficiar  de la redempció de la condemna perquè els serveis penitenciaris alerten que el risc de reincidència futur és «molt alt». De fet, Rodríguez ja va trigar només nou dies a delinquir anteriorment.

Si l’Audiència desestima la petició, la Fiscalia portarà el cas al Tribunal Suprem per evitar que passi com amb el segon violador de l’Eixample.

L’assetjador de l’Eixample

L’aplicació de la doctrina Parot a assassins i violadors es va plantejar a Catalunya després de l’alarma social que va generar, el passat maig, la sortida en llibertat del segon violador de l’Eixample, Alejandro Martínez, sense estar rehabilitat, segons els serveis penitenciaris. Va complir  16 dels 65 anys. D’altra banda, ahir, l’Audiència va condemnar a 31 anys i mig de presó  Jamal A., de 20 anys, per violar dues dones en menys d’un mes a Gavà i Castelldefels.