Amanida de rúcula amb peres i parmesà
Els pares de l’Àngels eren pagesos del Baix Llobregat i van obrir parada al mercat de la Concepció. També els avis es dedicaven a la pagesia a Molins de Rei, localitat on viu la família i des d’on ara és el fill de l’Àngels, en Lluís, de 28 anys, l’encarregat de la producció de temporada que es ven a la parada. L’Àngels comenta que des de l’hort s’intenta, en la mesura del possible, que els productes siguin ecològics.
La parada que regenta l’Àngels, com la resta del mercat, fa 9 anys que es va reformar. Les set persones que hi treballen fan torns, sinó seria impossible tenir obert de 7 del matí a 10 de la nit. Aquest horari i aquesta «dedicació absoluta» que requereix el mercat és el més dur per l’Àngels, que reflexiona que «si el que fas t’agrada no costa tant». A més, mantenir la parada oberta tot el dia és la millor opció «per lluitar contra les grans superfícies» .
Ingredients. 150 gr de rúcula w 2 peres w un grapat de pinyonsw 50 gr de formatge parmesà w sal maldonw oli
Elaboració. Pelar les peres i tallar-les a làmines fines w En una paella, torrar lleugerament els pinyons w Prèviament cal tenir preparada al plat la rúcula w Afegim a l’amanida les làmines de pera, els pinyons fregits i el parmesà per sobre w Amanir amb la sal i amb oli, però no amb vinagre ja que la rúcula ja és amargant
Próxima entrega: carn al mercat del clot
... Y todas las anteriores, en www.20minutos.es