Barcelona

Lectures per poder viatjar sobre la sorra

Les biblioplatges també són punts d’informació als usuaris per fomentar el respecte del litoral (Ajuntament BCN).
La sorra de la Barceloneta i la Nova Mar Bella té fins a finals d’estiu una biblioplatja, on els banyistes ja poden demanar un servei de prèstec de llibres, còmics, diaris i revistes.Cada centre ofereix 180 títols, dels quals 80 són de literatura infantil, 30 de còmic infantil, 30 de literatura per a adults i 40 de còmics per a adults. A més, s’ofereixen 16 diaris en varis idiomes, 40 revistes de diversos gèneres i 8 revistes infantils.

El sistema de prèstec es senzill. L’usuari ha de fer-se un carnet gratuït que li permet endur-se un màxim de dues obres al dia, les quals s’han de retornar a la mateixa data.

Aquest servei, que es va inaugurar la temporada passada amb èxit, vol que els banyistes puguin gaudir d’una biblioteca arran de mar i impulsar la lectura durant el temps d’oci.

Durant l’estiu del 2006 es van prestar 1.622 documents i es van realitzar 464 carnets. Els documents més prestats van ser els diaris i les revistes d’actualitat, seguits de revistes culturals, de salut... Un material que permet una lectura ràpida i fragmentada.

Una de les biblioplatjes és als porxos de la platja de la Barceloneta, a l’alçada de l’Hospital del Mar. L’altre centre està situat a l’espigó de Bac de Roda, a la platja de la Nova Mar Bella.

* Platja de Barceloneta (fins al 30 de setembre) i Nova Mar Bella (fins al 31 d’agost). De dilluns a diumenge, de 11 a 18 h. Gratis.

També a rodalies

Més de 40 biblioteques de la província de Barcelona traslladen els seus serveis a platges, piscines, jardins, places i terrasses, com Castelldefels, Arenys de Mar o Tordera.