Barcelona

Denuncia als Mossos per colpejar-lo fins a trencar-li el timpà

El denunciant magolat (EFE).
Ahir es van graduar 1.261 agents de la 20.ª promoció. Un nou episodi de denúncies per brutalitat, detenció il·legal, tortura i lesions. Enric C. C., de 47 anys, ha dut els Mossos al jutjat per ocasionar-li suposadament lesions, com trencar-li el timpà.Els fets van passar durant un arrest després de negar-se a obrir la porta de casa de la seva exnòvia. La policia diu que van entrar-hi perquè l’home s’hi havia atrinxerat.

20 % de dones policia

El president de la Generalitat, José Montilla i el conseller d’Interior, Joan Saura, van presidir ahir la graduació de 1.261 mossos d’esquadra i 424 policies de la 20.ª promoció de l’Escola de Policia. Saura va destacar que els mossos «es consoliden com la policia del sud d’Europa amb més dones, un 20%».

El conseller va lloar la tasca dels Mossos dels qui va dir són «herois del dia a dia», alhora que es referia a l’última manifestació dient que «és una policia madura que demostra com reprovar una minoria dins el cos».

Ahir, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-UGT) i l’Associació Professional de la Policia Autonòmica (APPAC) van signar un acord de coalició que els converteix en el sindicat majoritari dins dels Mossos.