Barcelona

La falta de xofers d’autobús impedeix fer l’horari d’estiu

Usuaris de les línies L94 i L95 a la parada, on es formen més cues per no poder cobrir l’horari (Andreu Adrover).
L’arribada de l’estiu està provocant maldecaps en algunes empreses de línies regulars d’autobusos que no troben prou conductors per poder cobrir la demanda del servei i que no poden complir els nous horaris.

Un dels exemples més clars és l’empresa Mohn, una de les que encara no han pogut aplicar els horaris d’estiu. En aquest cas, a les línies L94, L95 i L96, precisament, per la manca de xofers.

Aquest fet va provocar que el passat diumenge 10 de juny un grup de viatgers s’amotinessin a la zona del passeig Marítim de Castelldefels en no poder pujar a un autobús.

Va caldre la intervenció de la Policia Local perquè el bus pogués continuar amb el seu recorregut.

Segons va explicar a 20 minutos el conductor Manuel Gómez, "com que l’empresa no pot complir amb la freqüència de pas de l’estiu, aquell dia es va acumular molta gent" i, per aquest motiu, es va originar la protesta.

Fonts de Mohn han assegurat que els horaris d’estiu per aquestes línies que uneixen Castelldefels amb Barcelona i Sant Boi i que preveuen freqüències de pas de 15 minuts pels dies festius, s’havien d’aplicar l’1 de juny, però reconeixen que "hem retardat la posada en servei del nou horari per la manca de professionals del sector".

Mohn assegura que "hem intensificat el procés de selecció de personal i de contractació de conductors", que s’han posat avisos a les parades i autobusos perquè els viatgers estiguin informats d’aquesta demora i que tant aviat com sigui possible "entraran en funcionament els horaris d’estiu".

Fonts sindicals han indicat que la falta de conductors s’agrava a l’estiu. A més, l’augment de l’oferta del NitBus també ha agreujat que hi hagi un dèficit de xofers pel servei diürn.

Es manté la vaga a Barcelona

Si no s’arriba a un acord a la reunió d’aquest dimarts, els conductors d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) faran dues jornades parcials de vaga aquest divendres i dilluns de la setmana vinent.

La protesta, convocada per tots els sindicats, tret de l’Associació de Conductors, es fa per demanar que totes les contractacions de nou personal per a l’estiu es facin amb les mateixes condicions laborals que els xofers actuals i no pas només pels caps de setmana com planteja TMB. "Entenem que l’empresa no està complint amb el conveni col·lectiu", va indicar ahir el secretari general de Comissions Obreres de TMB, Geni Calvo.

TMB té intenció de contractar un centenar de conductors aquest estiu.