Barcelona

Una nit diferent dins del museu

Un conjunt de talles romàniques que s’exposen de forma permanent al MNAC. (Arxiu / Efe)
Diverses ciutats d’Europa celebraran demà dissabte una nova edició de La Nit dels Museus, iniciativa de caràcter cultural promoguda fa dos anys pel Ministeri de Cultura francès per a acostar les institucions museístiques als ciutadans d’una manera diferent i creativa.Per una nit, els museus es convertiran en espais d’animacions, acollint teatre, cinema, dansa i espectacles en viu. Tanmateix, avui es commemora, com vé passant des de ja fa 28 anys, el Dia Internacional dels Museus. Barcelona és una d’aquestes ciutats i demà a la nit molts dels seus museus obriran les seves portes al públic, de forma gratuïta.

Obriran el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu d’Història de la Ciutat, la Fundació Antoni Tàpies, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu d’Art Nacional de Catalunya o el Museu de la Música, entre d’altres. Aquest any s’incorporen també a la iniciativa diferents galeries d’art.

* Més informació sobre la Nit dels Museus a la pàgina web www.bcn.cat/museus.

Portes obertes per avui

Jornades de portes obertes a museus com el d’Història de Catalunya. També es podrà visitar de manera gratuïta l’exposició temporal Per bruixa i metzinera. El Museu d’Arqueologia de Catalunya convidarà a tastar menjar típic de Grècia. I dissabte a la nit, el museu oferirà una visita teatralitzada a l’exposició temporal Reflexos d’Apol·lo. Esport i arqueologia a l’Antiguitat. Al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa es representa poesia de Miquel Martí i Pol.

loading...