Barcelona

Tornen els col·lapses d’autocars a l’entorn de la Sagrada Família

Cua d’autocars ahir davant la Sagrada Família. (Eros Albarrán)
Torna la temporada alta de turisme i el cas entorn la Sagrada Família. En dies punta, com ahir, els voltants del temple s’omplen amb fins a 150 autocars, cosa que, segons els veïns del barri, col·lapsa el trànsit de la zona.Des de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família es proposa com a solució que els carrers de l’entorn del temple siguin per a vianants. En el cas del carrer de la Marina, s’apunta que es faci un primer període de prova de restricció del trànsit en caps de setmana.

Però pel que fa a l’aparcament d’autocars, els veïns no estan d’acord amb la solució proposada per l’Ajuntament, que passa per la construcció d’un pàrquing soterrat a la plaça Gaudí per a 18 busos per planta.

El vocal d’Urbanisme de l’Associació, Joan Balañach, exposava ahir a 20 minutos que «l’aparcament serà insuficient i per contra atraurà cotxes particulars al barri».

A hores d’ara, s’ha disposat una zona d’aparcament d’autocars a la plaça de la Hispanitat, a causa de les obres del carrer de la Marina, fet molt ben valorat pels veïns que proposen que se’n creï una altra a Glòries connectada amb un bus llançadora.