Barcelona

Ja es poden pagar multes de trànsit a l’acte per Internet

L’administració electrònica s’estén com una taca d’oli a Barcelona, ja que cada cop es poden fer més tràmits municipals per Internet.

Des d’ahir, els ciutadans i les empreses en poden realitzar sis més, com, per exemple, pagar una multa de trànsit a l’acte.

El rebut, a l'instant

Abans, el ciutadà podia pagar la sanció amb targeta de crèdit, però, ara, ho pot fer també a càrrec de compte i rebre el rebut a l’instant.

El pagament de multes, les plusvàlues per transmissió de béns immobles, l’obtenció de comunicats d’obres o les devolucions d’ingressos indeguts de tributs o multes són les noves gestions que també es poden fer.

En el marc del Global Congress, es va presentar la remodelació de la web municipal (www.bcn.cat), més accessible i que ofereix la possibilitat de fer més de 80 tràmits. Això és el 87% del total de la tramitació amb l’Ajuntament.

Ajuda per telèfon

Una de les novetats del portal és l’ajuda telefònica que el ciutadà pot sol·licitar a la mateixa pàgina web, si té alguna dificultat a l’hora de realitzar un tràmit. Si la demanda d’informació és urgent, en 10 minuts l’usuari rebrà la trucada d’un operador.

El nou disseny manté la separació entre ciutadans i empreses i és accessible per a discapacitats. També té un accés segur amb certificat digital i una contrasenya per garantir la protecció de dades.

Segons l’Ajuntament, durant el 2006 es van fer més tràmits on line (43,5%), que de manera presencial (41,5%) o per telèfon (15,1%). D’altra banda, dos de cada deu barcelonins tenen certificat digital. El percentatge és més alt entre les empreses: un 40% en tenen.

1.800 certificats digitals en 10 dies

En 10 dies, uns 1.800 barcelonins han obtingut el certificat digital a les oficines municipals d’atenció al ciutadà.

Aquest document, que s’entrega en format clauer i lector de memòria USB, permet als ciutadans identificar-se a la pàgina web municipal per fer diferents tràmits amb l’Ajuntament.

A més, el certificat també serveix per fer gestions per Internet amb altres institucions, com ara amb Hisenda per realitzar la declaració de la renda.