Barcelona

Nova línia d'ajuts a la rehabilitació d'edificis d'habitatges aquest 2014

Andamios en una de las fachadas de un edificio en rehabilitación.
ARCHIVO

El Consorci de l'Habitatge de Barcelona ha aprovat una nova convocatòria d'ajuts per a la rehabilitació per aquest 2014 per valor d'11, 2 milions d'euros. La convocatòria està oberta fins al proper 31 de desembre. El pressupost l'aporten l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat i està gestionat pel Consorci de l'Habitatge.

S'incorporaran les millores i propostes sorgides de l'Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica (OBRA), on estan representats gremis i col·legis professionals, i es continuarà potenciant la rehabilitació energètica en el global dels ajuts, arribant al 50% de la subvenció. En aquest sentit, s'introdueixen nous elements de renaturalització i nous usos dels espais amb cobertes verdes i enjardinaments dels terrats. També s'ha passat a simplificar els tràmits i a augmentar el percentatge dels ajuts.

A diferència d'altres convocatòries anteriors, en aquesta no cal aportar documents que ja ha facilitat l'Ajuntament, entre els quals, la sol·licitud de llicència d'obres i el projecte presentat per a la sol·licitud, així com la concessió d'obres cor-responent. Tampoc cal aportar els documents que acrediten el pagament de les taxes i impostos relacionats amb la tramitació de la llicència d'obres.

S'han simplificat els topalls màxims de subvenció existents en convocatòries anteriors i, ara, només existeix un únic topall per actuació, de 60.000 euros. En el cas de patologies estructurals de l'edifici no hi ha cap topall per tal d'adequar millor la subvenció als pressupostos reals, que acostumen a ser força elevats.

Els programes, que podran tenir una subvenció màxima del 50% (enlloc del 25%), són els de rehabilitació i millora de l'eficiència energètica dels edificis;la instal·lació d'ascensors en edificis que no en tinguin;les obres per a la reparació de patologies estructurals en els edificis i la rehabilitació arquitectònica d'elements comuns de dins i fora del bloc, com escales i vestíbuls, celoberts, instal·lacions generals comunes de xarxa sanitària, la xarxa d'aigua corrent, elèctrica, de gas, l'endreçament d'antenes i aparells d'aire condicionat. Hi ha uns ajuts complementaris en casos de patologies estructurals i d'accessibilitat de fins al 100% per a persones amb pocs ingressos.

Millorar l'eficiència energètica

En l'apartat de rehabilitació energètica es diferencia entre les actuacions sobre l'exterior de l'edifici i les que permeten al bloc un aprofitament d'energies alternatives i la reducció del consum de combustibles fòssils.  Aquestes obres es porten a terme en façanes, cobertes, mitgeres i celoberts;terrats verds; instal·lació d'aigua calenta sanitària amb energia solar tèrmica;posada en marxa de plaques solars obsoletes; centralització d'instal·lacions i serveis, i substitució per altres més eficients.

Assessorament tècnic durant el procés. Les sol·licituds cal presentar-les a les Oficines de l'Habitatge de Barcelona, on es dóna assessorament i suport tècnic per facilitar el procés. Es pot demanar cita prèvia des del web www.bcn.cat/habitatge i des del portal www.consorcihabitatgebcn.cat.

Línies de subvenció

Són les següents: 50% de percentatge d'ajut en el programa d'eficiència energètica fins a un import màxim per actuació de 60.000 euros; 50% de percentatge de subvenció en el programa d'accessibilitat fins a un import màxim de 60.000 euros; 50% de percentatge d'ajut en el programa de patologies estructurals sense import màxim o sostre i un 25% de percentatge d'ajut en elements comuns fins a un import màxim de 60.000 euros.

Convocatòria específica per a conjunts urbans i d'especial interès:Turó de la Peira, Barceloneta, Trinitat Nova, Ciutat Meridiana, Sud-Oest del Besòs, Baró de Viver, Pla Dintres i l'àrea de Sant Ramon a Ciutat Vella.

loading...