Barcelona

Vivències d’un ‘charlista’ de nom Godoy

Godoy juga amb la improvisació a la pastisseria Escribà. (Efe)
El monòleg es avui un recurs en auge que omple hores de televisió... fins i tot els famosos, amb ofici conegut o sense, s’hi atreveixen. Però, dins d’aquest gènere hi ha humoristes que s’hi dediquen des de fa dècades.És el cas de Godoy, que després de 30 anys a sobre els escenaris, vuit temporades amb Esperando a... Godoy i un llibre de monòlegs «que s’ha venut d’un en un», torna amb Antológicamente Godoy. Ho fa a la sala Muntaner, local que el va veure néixer com a artista quan l’espai es coneixia com a Emporium i era, a més, local d’alterne.

L’espectacle, el cinquè de Godoy, recull quatre fragments o episodis de la vida artística i personal de l’humorista uruguaià afincat a Barcelona. Ell recorda especialment el fragment de la seva familia «sóc familiar... però la familia lluny, així quan els veus et fa més il.lusió», bromeja Godoy, que també ho fa dient que als espectacles parla de la seva exdona sense que ella ho sàpiga.

Per a l’humorista «cal riure de la vida, d’un mateix...».Reivindica la seva condició de charlista «un monologuista té un text que segueix, i a mi m’agrada dir-me charlista perquè jugo amb la improvisació, utilitzo la reflexió, m’adapto al públic que tinc davant...».

I malgrat el significat que es pot donar al títol de l’espectacle, no vol ni sentir parlar de retirada: «nosaltres mai ens jubilem», sentencia.

* Muntaner, 4. De dimecres a diumenge. Preu: de 14 a 16 euros.

L’humor més «humanista»

Godoy diu que prefereix «l’humor humanista, el que parla de les persones». Per ell, fer humor polític és més fàcil i comenta que aquest tema se’l deixa per a altres persones, «tot i que subliminalment se’m veu que sóc d’esquerres». I malgrat que no parli de política, recomana més sentit de l’humor «a Aznar... al PP en general, que no siguin tan ressentits».