Barcelona

Posen ajudant personal a veïns de Barcelona amb discapacitat greu

Un grup de les persones amb discapacitats incloses a la prova pilot. (Hugo Fernández)
HUGO FERNÁNDEZ
Activitats de la vida diària com anar a comprar, vestir-se o tenir cura de la higiene personal, fins ara eren tasques que les persones amb discapacitat greu no podien triar com i quan fer-les.

A partir d’ara, i si funciona una prova pilot ja en marxa amb 20 veïns de Barcelona , aquestes persones comptaran amb un assistent personal per donar-los suport en allò que necessitin i quan ells mateixos ho determinin.

El projecte és pioner a tot l’Estat i es deriva de la nova Llei de Dependència que encara s’haurà de desplegar fins al 2015. De moment, però, l’Ajuntament de Barcelona s’ha avançat i 20 persones amb discapacitat greu gaudeixen a hores d’ara i, fins d’aquí a un any, d’aquesta assistència personalitzada.

Si funciona aquest programa pilot, que compta amb un pressupost de 400.000 euros aportats per l’Ajuntament, s’estendrà en un futur a les 4.000 persones amb discapacitat greu que hi ha a Barcelona ciutat.

Persones autònomes

La figura de l’assistent personal és similar a la d’un treballador familiar i permet a les persones amb discapacitat "tenir una vida autònoma de veritat".

Ho deia ahir a 20 minutos la Núria Gómez, tetraplègica des de fa més de deu anys i que ha comprovat com la seva vida ha canviat de ple.

Les 20 persones amb discapacitat reben, a més, uns 100 euros mensuals com a màxim per subvencionar les despeses de subministrament i alimentació.

loading...