Barcelona

El 52% d’alumnes pot optar per més escoles que la resta

El nou decret d’admissió d’alumnes garanteix que cada família de la ciutat de Barcelona podrà triar entre els tres centres d’educació infantil i primària públics
més propers, i els tres de concertats més pròxims a cada una de les 5.325 illes de cases.

Com a mínim seran sis col·legis. Però poden ser-ne més perquè els pares podran optar també pels CEIP que quedin dins del perímetre delimitat per aquells sis centres.

Fins a deu escoles Exemples: al carrer Vallcivera (Nou Barris) es podrien triar

entre deu centres (tres concertats i set públics). A l’altre extrem, al carrer Anglí (Sarrià)
en són 13 (la majoria, concertats).

En la pràctica, el 52% de famílies podrà triar entre més de sis centres perquè hi ha més concentració en la seva zona i un 48% podran optar per sis centres.

Un 26%, per set; un 11%, per vuit, i un 15% per nou o més, segons va explicar ahir el gerent del Consorci d’Educació, Manuel Blasco. La regidora d’Educació, Montser Ballarín, creu que el nou model és "integrador i representatiu de la realitat" i aposta per la "proximitat".

Informe de lesions a mestres

Les dues mestres i la conserge de l’escola Eduard Marquina de Barcelona agredides i amenaçades de mort, presumptament, pels pares d’un alumne, van lliurar ahir a la jutgessa els informes forenses sobre les lesions que van patir.

Són més de caràcter psicològic que físic. La directora del centre, la cap d’estudis i la conserge van ratificar-ne la denúncia davant la jutge. És el primer cas conegut a Catalunya que es tramita com a delicte d’atemptat a funcionari públic, i no com una falta. Els fets van passar l’11 d’octubre.