Carme Garcia. Fruita i verdura a Sant Antoni
La parada no descansa, obre de dilluns a dissabte de set del matí a nou del vespre. García, amb qui treballen tres persones més, justifica l’horari dient que s’ha de donar servei perquè si no els clients «marxen a les grans superfícies». No obstant, puntualitza que els productes i el tracte no són els mateixos en els dos establiments.
Va començar al mercat als 16 anys i mai es va plantejar una altra professió. I tot i que assegura que és sacrificat «si t’agrada, es porta bé». Igual que va fer ella, no l’estranyaria que algun dels seus fills quatre li seguís els passos: «els agrada vendre... els hi va», conclou.
Ingredients
4 kg de favetes baby que estiguin envasades al buit. Unes branques de menta. 500 gr de pernil serrà en daus. Oli d’oliva. Una dent petita d’all. Sal, pebre i oli (els pinyons són opcionals).
Elaboració
Posar a una cassola un rajolí d’oli d’oliva. Incorporar les favetes i la menta tal qual. Tapar les favetes i deixar que suïn 10 minuts. Retirar la menta i afegir el pernil serrà. Deixar coure 2-3 minuts i servir.