Barcelona

Per cada cotxe que s'empra en règim compartit es redueixen 15 més de la circulació rodada

Servei de cotxe compartit (carsharing) a Barcelona.
ARXIU

Del 22 al 29 de setembre es va celebrar a Barcelona la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, sota el lema Aire net, Fes el pas! i amb l'objectiu de deixar més de banda l'ús del cotxe particular per passar a un transport més sostenible, segur i saludable.

En conseqüència, augmenten els nostres nivells d'activitat física, millora la qualitat de l'aire que respirem a les ciutats i es rebaixa el risc d'accidents de trànsit i en millora la prevenció.

Es pot contribuir a una mobilitat més sostenible canviant hàbits, agafant la bicicleta enlloc del cotxe per anar a comprar, usant més el transport públic o caminant més sovint. A la Jornada sobre Carsharing i Mobilitat Sostenible, l'Ajuntament de Barcelona va explicar els reptes del Pla de Mobilitat Urbana a la ciutat, que contempla importants canvis en matèria de distribució modal dels desplaçaments per la capital.

Noves tendències en mobilitat sostenible

Cada cop es popularitzen més les noves tendències en mobilitat sostenible: el carsharing (o cotxe compartit), el carpooling o carsharing peer-to-peer. Adrià Gomila, director de Mobilitat de l'Ajuntament, va destacar que «la prioritat del Pla de Mobilitat Urbana és reduir la contaminació i els accidents de trànsit a la ciutat i assolir un ús més eficient del vehicle privat».

Les dades indiquen, però, que un 95% dels barcelonins tenen accés a un vehicle privat, que més del 75% s'ha plantejat vendre el cotxe i un 66% pensa en l'opció del carsharing. Josep Sala, director general de l'empresa de lloguer Avancar, afegeix que cal saber que «per cada cotxe de carsharing se'n substitueixen 15 de la circulació».