Barcelona

Els vins del Penedès es traslladen al Pg Joan de Borbó

Una botella de vino, con su corcho para garantizar su cierre hermético.
WIKIPEDIA/Mike DelGaudio

La denominació d'origen del Penedès, cent per cent catalana, elabora 17 milions d'ampolles anuals. No obstant això, Catalunya en compra més de 20 milions d'ampolles a La Rioja.

Als restaurants de Barcelona, a més, prop del 70% del vi que es consumeix tampoc és català. Per invertir aquesta tendència, la D.O. Penedès i l'Acadèmia Tastavins organitzen un desembarcament promocional de l'àmbit Penedès al Passeig Joan de Borbó de Barcelona.

La trobada té lloc de divendres a diumenge en horari de 12.00 a 22.30 hores. Entre els actes en què es podrà participar hi ha una mostra de vins que aplegarà a tots els elaboradors de la denominació. També una recopilació de les obres d'art més famoses dels diferents museus de la comarca.

Concerts de Lax'n'Busto o La Brigada

Alguns d'aquests espais són el Museu Molí de Paper de Capellades, el Museu de la Pell d'Igualada, el Museu Romàntic Can Papiol, el Museu del Ferrocarril de Catalunya o el Museu Cau Ferrat, entre d'altres. Una altra exposició fotogràfica exhibeix les imatges dels paratges més bells del Penedès.

A partir de les 21.30 hores, al macroespai ubicat a la fira, actuaran grups capdavanters de la província. Divendres ho farà La Brigada; dissabte, Lax'n'Busto i diumenge, Cesk Freixas. Activitats tradicionals. Dissabte (18.00 hores) es farà una trobada tradicional de capgrossos, gegants i del bestiari sense foc de l'Àmbit Penedès. Diumenge, altra trobada, en aquest cas de les colles castelleres, en dos torns (a les 12.00 i a les 17.00 hores).