Barcelona

Les aplicacions mòbils es divulguen entre els ciutadans

Dos visitantes del Mobile World Congress posan junto a un cartel de la feria.
Alberto Estévez / Efe

Coincidint amb la celebració, del proper dilluns al proper dijous, del Mobile World Congress (MWC) el recentment estrenat edifici que alberga el Mobile World Centre (al número 2 2ª planta del carrer Fontanella) s'organitzen quatre trobades entre creadors d'aplicacions mòbils (apps) i ciutadans per divulgar aquelles que estan centrades en la ciutat de Barcelona.

La iniciativa s'anomena Apps4bcn Live! Parlen els emprenedors de les apps! i està organitzada per l'Ajuntament de Barcelona. Reunirà als aficionats a la tecnologia mòbil i als usuaris d'aplicacions amb una cartera de creadors i d'emprenedors que han desenvolupat aplicacions relacionades amb la ciutat de Barcelona i que permeten que els ciutadans millorin la seva vinculació amb la urbs.

Els creadors presents a les ponències són part activa del nou portal Apps4bcn, que reuneix les millors apps mòbils per viure i gaudir de la ciutat de Barcelona. Un equip d'experts en diferents àmbits, com ara la cultura, l'esport, la salut i els negocis, han puntuat i valorat les diferents aplicacions que formen part de la nova pàgina web, que ja es pot consultar a la xarxa.

Sessions gratuïtes

Una trentena d'emprenedors explicaran durant una hora (de les 19.00 a les 20.00 hores) i durant els quatre dies que dura el saló les característiques de l'aplicació mòbil que han creat. Posaran l'accent en els beneficis que tenen tant per a l'usuari final com per a la ciutat de Barcelona. Cada emprenedor podrà fer una exposició de cinc minuts. Les sessions són gratuïtes i d'accès lliure limitat a l'aforament de l'espai. No cal fer una inscripció prèvia.

Les trobades estan emmarcades en el context de la Mobile World Capital, la capitalitat mundial de Barcelona com a seu del mòbil fins al proper 2018.