Barcelona

FGC paga el taxi per no tenir un bus adaptat

L’estampa de trens que deixen penjats als seus passatgers i la peregrinació d’aquests usuaris en autocars per poder acabar el recorregut és força habitual aquests dies a la xarxa ferroviària barcelonina. Però hi ha usuaris per a qui un autobús qualsevol no és una bona opció: les persones amb mobilitat reduïda.

Això és el que va passar el passat dimecres, 19 de setembre, a la tarda. Per problemes tècnics un comboi de línia Barcelona-Igualada-Manresa dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) va quedar inutilitzat entre les estacions de Quatre Camins i Pallejà i el tren va haver de ser desallotjat. Aquest tram es suplia amb autobusos de línia interurbans. Tot i que els ferrocarrils estan adaptats, els autobusos que van arribar no ho estaven i això va suposar que alguns usuaris amb mobilitat reduïda tinguessin un doble problema.

Escurçar temps d’espera

Segons Ferrocarrils, hi ha pocs autobusos adaptats i davant aquesta situació preferien solucionar el problema el més aviat possible a la majoria d’usuaris per escurçar el temps d’espera.

També segons FGC –alguns testimonis ho negen– les persones amb mobilitat reduïda no van haver de passar per l’incomoditat de pujar a un vehicle que no reunia les condicions d’accessibilitat. Aquests usuaris van poder continuar el recorregut en taxi... pagat per FGC. Una solució que discrimina, però, això sí, positivament.

loading...