Barcelona

Es podran pagar penes menors fent de voluntari a la gossera municipal

La tercera tinent d’alcalde i presidenta de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, Imma Mayol, va avançar ahir la seva intenció de perdonar «penes menors» d’alguns ciutadans a canvi que vagin al Centre d’Atenció d’Animals de Companyia (CAAC) a fer de voluntaris. Aquesta pràctica, segons Mayol, servirà per «promoure la socialització dels comportaments cívics».

Mayol també va informar que estan buscant una ubicació al Parc de Collserola per construir-hi una nova gossera que millori les instal·lacions actuals. Segons xifres de la regidora, que abans de trobar-se amb els periodistes es va desplaçar fins a la gossera, aquesta instal·lació acull 94 gossos i 16 gats. Un 75% dels animals que entren són adoptats ràpidament pels ciutadans.

88 zones d’esbarjo

Mayol va destacar que, fins al 2006, s’inauguraran 20 zones d’esbarjo noves a la ciutat per als gossos. Actualment hi ha 88 pipicans i 38 àrees d’esbarjo, l’únic lloc de Barcelona on es pot deslligar el gos. Mayol va insistir en que cal recollir les defecacions dels gossos, «també en aquests espais».