Barcelona

Troben mort un nadó amagat a la paperera d’un hotel al Maresme

Els Mossos d’Esquadra van trobar dilluns el cadàver d’un nadó acabat de néixer a la paperera d’una habitació d’hotel que ocupava una parella belga de vacances a Catalunya amb els seus tres fills.Tot i que Katrien H., de 32 anys, i Wim V., de 33, van negar cap relació amb el cos, l’estat de la dona no deixava dubtes que o havia patit un avortament o un part. Tot apunta que van voler desfer-se del petit i ara la policia els imputa un suposat delicte d’homicidi.

Criden un metge

La parella va arribar dissabte amb els seus tres fills, d’1, 4 i 6 anys, a l’hotel Marítim de Santa Susanna. Dilluns a la tarda van demanar un metge per atendre la dona d’hemorràgies, però van insistir que no necessitaven una ambulància.

Més tard, empleats de l’hotel van trobar el nadó en una paperera. A l’habitació també hi havia tovalloles amb taques de sang.

A l’espera de l’autòpsia, els Mossos investiguen si el nadó va néixer viu i va morir durant el part o posteriorment per desatenció mèdica, tot i que no es descarta un avortament espontani.

La parella passarà avui a disposició del jutjat d’instrucció número 2 d’Arenys de Mar.

Mentre s’aclareixen els fets, la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA) ha assumit temporalment la tutela dels tres fills del matrimoni, que estan en un centre de Girona fins que els seus parents de Bèlgica se’n facin càrrec.