Barcelona

Una avaria en l’aire condicionat fa insoportable la calor al Prat

La calor apreta als usuaris del transport públic i no només als dels ferrocarrils i el metro, sinó també als del Prat. Per pal·liar-ne els efectes, l’aeroport de Barcelona invertirà la propera setmana 960.000 euros en millorar la xarxa d’aire condicionat de la zona de facturació de la terminal A, segons van indicar ahir fonts d’Aena.Aquesta mesura es pren després de les queixes dels treballadors i dels usuaris de l’aeroport que han de suportar altíssimes temperatures superiors a 30 graus.

Precisament ahir al matí, una avaria elèctrica en un transformador va fer que durant tres hores el sistema d’aire condicionat només funcionés al 50%. Tot i aquesta avaria puntual, les queixes dels treballadors de les diferents companyies aèries vénen de lluny.

«A l’hivern patim fred i a l’estiu ens asfixiem de calor», afirma una hostessa d’Air France. Algunes companyies com la francesa o l’holandesa KLM han optat per comprar ventiladors per fer més còmode la tasca als seus treballadors. Altres com Iberia no han tingut aquest detall amb els seus empleats, segons cartes rebudes a 20 minutos. La mateixa treballadora d’Air France explica que «és molt divertit veure com els agents de seguretat i la Guàrdia Civil fan la seva feina amb ventalls», tot i que també «hem d’aguantar les queixes dels passatgers, les males olors i marxar sempre amb els vestits xops de suor».

Aquestes queixes de treballadors i viatgers van arribar el mateix dia que Aena va posar en funcionament 10 nous mostradors de facturació a l’edifici intermodal, situat entre les terminals A i B i que ha d’agilitzar tots els processos d’embarcament en l’època d’estiu.