Barcelona

Cau una banda capaç de desxifrar el número de la targeta de crèdit

Un mosso d’esquadra mostrant, ahir, objectes intervinguts. (L. Mangas / Acn)
Els Mossos van anunciar ahir la desarticulació d’una xarxa de 21 estafadors, procedents de Nigèria (15), Libèria (4), Guinea Equatorial i Sierra Leona. Falsificaven targetes bancàries i moneda i estafaven per Internet.Quinze van passar a disposició judicial (d’aquests, cinc van quedar en llibertat amb càrrecs). El frau podria superar el milió d’euros.

El grup tenia una organització perfecta: captació, generació i falsificació de números de targetes, i falsificació de documents. Un dels arrestats era enginyer informàtic i podia desxifrar el número de la targeta (la majoria, dels EUA) amb logaritmes i a partir dels seus primers quatre números. També creaven targetes de crèdit a partir de targes blanques.

Adquirien objectes que venien en el mercat negre.

La investigació es va iniciar al març i va estar dirigida per l’Audiència Nacional.

La Policia va practicar 13 entrades i escorcolls (11 d’ells, a Catalunya). Als registres, dins l’operació Minerva, es van desarticular tres laboratoris de falsificació, més de 1.000 targetes, a més d’aparells electrònics comprats amb les targetes falsificades, així com rellotges, carteres de pell i una guitarra espanyola.

loading...