Barcelona

L’Ajuntament pagava factures del Fòrum per evitar el dèficit

L’Ajuntament de Barcelona va pagar algunes de les factures del Fòrum de les Cultures, perquè els organitzadors de l’esdeveniment poguessin quadrar les xifres, segons les respostes municipals a diferents preguntes del grup municipal del PP. Per tirar endavant el Fòrum, els tres responsables de l’esdeveniment, l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat, van destinar-hi 208 milions d’euros. Segons es va saber ahir, l’Ajuntament, a més a més, va finançar algunes campanyes publicitàries del Fòrum, com la de A Barcelona podem canviar el món, que va costar 601.012 euros (més de 100 milions de ptes.).

5,2 milions

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, va assegurar que, com a mínim, es van desviar factures per valor de 5,2 milions d’1 (més de 870 milions de pessetes).

L’Ajuntament va reconèixer ahir haver pagat les campanyes però res més, i va acusar el PP de fer «filigranes demagògiques». El líder de CiU, Xavier Trias, va dir que el problema és que «els diners gastats no han obtingut els resultats esperats».

El desviament de factures a l’Ajuntament s’ha conegut enmig del descrèdit de la classe política, arran de la possibilitat que els partits cobrin comissions d’empreses.

100.000 euros de superàvit

Els responsables del Fòrum van presentar dimarts els comptes i es van felicitar per haver aconseguit un benefici de 100.000 euros. El líder popular, que va demanar la creació d’una comissió de seguiment del procés de liquidació i va apuntar que el desviament de factures és «per sortir dient que el Fòrum s’ha tancat amb superàvit».