Barcelona

Detinguts per l’assalt al nou centre d’immigrants denuncien vexacions

Dels 59 detinguts dissabte per ocupar el centre d’internament d’immigrants de la Zona Franca, encara en construcció, 57 continuaven ahir confinats a la comissaria de la Verneda.

Només dos –un càmera de TVE i un d’Europa Press– havien quedat lliures.

A dins, quedaven dos advocats i un periodista del setmanari La Directa, que, igual que la resta d’arrestats, va presentar un habeas corpus per intentar no passar una segona nit a la presó.

Els van obligar a estar al sol sense donar-los menjar ni aigua
Els detinguts van denunciar «"accions de càstig". Segons l’advocat, Jaume Asens, els obligaven a "estar al sol" i no els donaven ni menjar ni aigua. Deien haver patit "tracte vexatori i insults".

Acusats de danys a la propietat

L’atestat policial, segons els arrestats, no diu qui va fer què, però estan acusats de danys a la propietat, alteració de l’ordre públic i violació de domicili.

La Policia calcula els danys en 85.000 euros i assegura que "van tallar els cables del circuit tancat de televisió que dóna seguretat al recinte i van pretendre ocupar les obres del Centre d’Internament d’Estrangers".

Els detinguts afirmen que volien fer una protesta pacífica i que uns pocs van desmuntar les càmeres sense causar danys.

Estètica okupa i radical

La Policia sosté que els arrestats, de diferents nacionalitats, són d’estètica okupa i radical, possiblement antisistema, simpatitzants de detinguts anteriorment "per col·locar artefactes explosius a Barcelona".

Els arrestats diuen formar part de la Caravana Europea per la Llibertat de Moviment , que reuneix col·lectius d’Itàlia, Alemanya o França, dedicats a la defensa dels immigrants.

Advocats ja preparen una querella criminal contra la Policia per detenció il·legal.