Barcelona

El cervell dels Gallagher

Noel Gallagher, durante una actuación en Viena en 2009.
Efe

Liam i Noel van revolucionar l’escena pop britànica de la dècada dels noranta amb la seva irreverència hooligan i amb un bon grapat de hits que van fer tremolar les llistes d’èxit i va contribuir a generar un moviment, el brit pop, que van liderar amb altres formacions com Suede, Pulp o els Blur, amb els que van protagonitzar freqüents baralles dialèctiques en públic.

Els dos germans i pares de cançons que passaran a la història de la música de les acaballes del segle XX, com Roll With It, Live Forever, Wonderwall, i tantes altres, eren coneguts per la seva mala relació personal. Es barallaven als concerts i deixaven de col·laborar, però la seva unió (Liam com cantant segur de si mateix, fatxenda i cregut) i Noel (com el compositor, guitarrista, vocalista ocasional i el portador del seny del projecte) els va fer grans.

Per al concert de diumenge a la sala Razzmatazz ja no queden entrades. És molta l’expectació per saber com sona en viu el seu primer disc en solitari, Noel Gallagher’s High Flying Birds.

*Sala Razzmatazz. Almogàvers, 122. Diumenge (20 h). Esgotades.