Barcelona

Ricard Reguant «Venc musicals al món. Sé que sóc un cas curiós»

Cada cop hi ha més adaptacions de pel·lícules al teatre. A què respon el fenomen?

A que els bons guionistes d’escena estan treballant per a la televisió. Penso que a la llarga el cine serà un lloc important per agafar idees teatrals.

Ha estat molt acurat amb l’adaptació d’aquest film.

Cantando... és un títol mític. L’argument està força bé i no el volia canviar. Tampoc volia enganyar el públic. Per això he estat molt respectuós.

Vostè ja és especialista en passar pel·lícules al teatre. Abordar un clàssic com aquest és difícil perquè tothom el coneix. I tothom et fa preguntes al respecte.

El ballet sota la pluja...

És un valor afegit de l’obra.

És difícil trobar actors complets per a un musical?

No. El més complicat és triar-los d’entre tots els actors, ballarins i cantants en actiu. Vam tenir aquest problema amb el paper de Gene Kelly, que demanava un actor (Daniel Caballero) que ballés, cantés i fos atractiu.

Des del terreny de la dansa o teatre clàssic veuen el musical com un gènere menor.

I també des de les grans patums dels teatres nacionals. A no ser, és clar, que els musicals els facin ells.

Està aconseguint exportar els musicals que versiona fora de les nostres fronteres.

M’he fet amb drets de musicals americans, els he fet a Espanya i els venc al món. Sé que sóc un cas curiós. Estrenaré Misery a Sao Paulo (Brasil) el proper mes de juny, i Chicago a Bucarest (Romania) a l’octubre.

En quin moment es troba?

Sóc nómada. No tinc ciutat. Visc molt poc tan a Barcelona com a Madrid. Porto una vida bohèmia.

* T. Novedades. Casp, 1. Fins el 10 d’abril. Avui dilluns (18.00h). 22,24 i 29 euros.

Una llarga trajectória barrejant teatre i cançons

‘Siete novias para siete hermanos’. Nominada als premis Max com a millor espectacle musical, l’obra ha estat en cartell a Barcelona fins fa poques setmanes. Ricard Reguant va tenir l’ajut coreogràfic addicional de la ballarina i Premio Nacional de Danza, María Giménez.

‘Cuando Harry encontró a Sally’. Estrenada l’any 2002 i no representada a Barcelona, l’obra trasllada al teatre musical l’exitosa pel·lícula de Meg Ryan i Billy Crystal. L’actriu i ex parella de Reguant, Àngels Gonyalons, va compartir cartell amb l’ex Martes y Trece, Josema Yuste.

‘Pippi Calzaslargas. El Musical’. La nena entremaliada, de trenes pèl-rojes, va saltar al teatre infantil de la mà de l’experimentat Reguant. L’escriptora sueca Astrid Lindgren va fer néixer el personatge l’any 1945.

‘Germans de sang’. L’espectacle Blood Brothers de Willy Russell es va estrenar en versió catalana l’any 1994 al teatre Condal. El repartiment va estar encapçalat per Àngels Gonyalons, Roger Pera i Gemma Brió.

BIO

Director d’escena i impulsor de la productora Focus. La propera temporada estrenarà el musical ‘Grease’.