Barcelona

Vallbona reivindica la Granja del Ritz

La Granja del Ritz és un dels edificis més vells de Nou Barris. Data dels anys 20 i està en un paratge idíl·lic envoltat de molta vegetació. El 2003, l’Ajuntament de Barcelona el va expropiar i des de llavors ha estat tancat.L’Associació de Veïns de Vallbona fa anys que reclamen que la Granja esdevingui un centre social i un parc per als nens. «Al barri no tenim espai. Els adolescents no tenen un lloc per reunir-se», va assegurar a 20 minutos Mireia Pería, portaveu de l’associació.

Els veïns van presentar a l’Ajuntament el febrer passat un projecte d’aprofitament dels espais de la Granja del Ritz per part de la gent del barri, en general, i específicament, pels joves.

El districte de Nou Barris encara no ha donat cap resposta. Els veïns, a més d’oferir recursos com ordinadors pel nou centre, estan disposats a fer el que sigui necessari per adaptar l’espai.

L’edifici, situat a l’Avinguda Civatte, necessita una important rehabilitació, sobretot, la part de les antigues cavellerisses.

A partir d’ara, i per focalitzar l’atenció en un indret desconegut per molts veïns, l’associació començarà a realitzar activitats en aquest espai per reclamar-ne l’ús.

Els veïns van impedir fa quatre anys que l’edifici fos enderrocat.