Barcelona

Els títols de transport s'encariran, però amb ajuts als més necessitats

Mou TV al transport de Barcelona.
TMB

Els títols de transport públic s’encariran aviat a causa de la situació econòmica de l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM), segons van coincidir aquest dimarts a vaticinar el president de la Generalitat, Artur Mas, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Tots dos van parlar de la possibilitar d’introduir en paral·lel ajuts als més necessitats, com els aturats.

Trias vol crear aquest mandat una targeta per als menors de 16 anys, tal com va anunciar en la campanya electoral, i estudia la possibilitat de crear-ne una altra per a aturats. L’alcalde va reiterar aquest dimarts que la situació de l’ATM és insostenible i que o les administracions hi posen més diners o els usuaris paguen més. "Ara hem de seure a discutir, però no podem fer dèficit. No hem de permetre que el bitllet que utilitzem nosaltres el paguin els nostres fills o néts", va sentenciar.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va confirmar que s’apujarà el preu dels transports, igual que el cànon de l’aigua i les matrícules de la universitat, però va afirmar que els increments aniran acompanyats d’"ajuts als més necessitats". A més, s’avaluaran serveis com l’ampliació d’horaris amb motiu d’esdeveniments esportius i culturals per determinar si són utilitzats i cal mantenir-los o, si al contrari, cal suprimir-los. La bona acollida garanteix el funcionament del metro els dissabtes a la nit.

L’alcalde va tornar a reafirmar el seu compromís de crear aquest mandat la T-16, que serà gratis i cobrirà el cicle d’ense-nyament obligatori per ajudar les famílies i promocionar l’ús del transport públic entre els joves. També va anunciar que es buscaran "fórmules per crear tarifes que beneficiïn la gent en una situació econòmica més difícil" sense més detalls.

Informació de servei

L’alcalde va anar en cotxe oficial a l’estació de Trinitat Nova del Metro per presentar MouTV, un sistema d’informació per als usuaris de metro i bus. A 94 andanes i 99 combois del suburbà i a 48 autobusos, ja hi ha 1.247 pantalles i, al 2012, n’hi haurà més de 2.146. En elles, s’emetrà informació de servei (temps d’espera, propera parada, incidències i informació corporativa, entre d’altres), blocs informatius de 15 minuts i publicitat. "Es tracta d’acompanyar el passatge durant l’espera i el viatge", va explicar el vicepresident executiu de TMB, Dídac Pestaña.