Barcelona

La crisi, la immigració i l'educació centren els programes electorals

Varias personas en la cola del paro.
ARCHIVO

Lluitar contra la crisi i l’atur són els principals objectius dels candidats a l’alcaldia de Barcelona. L’educació –considerada com un factor clau–, els serveis socials i la immigració també tenen un paper destacat en els programes electorals.

Economia: Ajuts als emprenedors. Aposten per ajudar el petit comerç , les pime i els emprenedors –reduint la pressió fiscal (PP)–. També volen adaptar la Formació Professional a les necessitats del mercat laboral, a més de prometre crear 50.000 llocs de treball (UxB).

Educació: Reduir el fracàs escolar. Primer objectiu de totes les formacions, que prometen més places públiques a les escoles bressol, entre d’altres. Alguns també proposen construir escoles d’idiomes per millorar el nivell d’anglès (PSC) o avançar els diners de la Generalitat per fer realitat les 14 escoles pendents (CiU).

Habitatge: Pisos protegits. Hi ha promeses com la de construir 15.000 nous pisos protegits i instal•lar 1.000 ascensors més (PSC), destinar els terrenys de la caserna del Bruc a crear una vila universitària (CiU) o disse-nyar un programa contra els desnonaments (ICV-EUiA).

Immigració: Cursos d’integració. UxB vol que els immigrants facin cursos de català i de societat catalana per tal d’obtenir el certificat d’arrelament, mentre que el PP promet actuar amb mà dura amb els immigrants que siguin incívics.

Transport públic: El RetBus. ICV-EUiA, com altres partits, defensa la implantació del RetBus i donar prioritat a aquest mitjà de transport.

Les dones són minoria

Cap dona és candidata a l’alcaldia de Barcelona, però n’hi ha 109 a les llistes dels principals partits. Això sí, només a una llista hi ha majoria femenina: la del PP, on hi ha 24 dones entre els 46 candidats (52,17%). La llista amb menys presència femenina és la de CiU, on representen el 43,47% dels aspirants a ocupar el consistori (20 de 46); seguida d’UxB, on són el 44% (22 de 50); ICV-EUiA, on suposen el 46,8% (22 de 47), i el PSC, on figura el 47,72% (21 de 44).

loading...