La festa del xai al Raval reuneix 6.000 musulmans

La festa del xai al Raval reuneix 6.000 musulmans

barna_festa
barna_festa (20 Minutos)
Ampliar
Es van fer torns en les plegàries perquè no hi havia lloc per a tots els creients al poliesportiu Ô La comunitat musulmana de Barcelona, com la de tot el món, va celebrar ahir la festa del sacrifici o del xai, la més important del calendari islàmic juntament amb el Ramadà.
Unes 6.000 persones van assistir de bon matí al poliesportiu municipal del Raval, on un imam va dirigir la cerimònia. El seguiment va ser tan important que els creients van haver de fer torns per entrar al recinte i fer les pregàries comunitàries.

Vestits tradicionals
La festa es va viure en el cor de Ciutat Vella tot el dia. Molts musulmans lluïen ahir els vestits de gala tradicionals dels seus països d’origen i a migdia desenes de persones feien cua davant d’algunes carnisseries islàmiques per comprar un xai degollat seguint el ritual islàmic. La tradició de la festa del sacrifici commemora un episodi del Corà (que també és a la Bíblia amb un protagonista diferent) i mana que en aquesta jornada se celebri amb la família i els amics i també que es recordi els difunts.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/875/0/fiesta/musulmans/raval/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios