El cost de la vida a la Barceloneta s’ha disparat en els últims dos anys

El cost de la vida a la Barceloneta s’ha disparat en els últims dos anys

A la Barceloneta, com a la resta de Ciutat Vella, s’està produint un canvi en l’estructura social. Les classes humils que hi han habitat tota la vida conviuen cada cop més amb estrangers i barcelonins amb molt més poder adquisitiu. Això ha fet que els preus bàsics pugin, i molt, segons els veïns de sempre d’aquest barri pescador.

jEmilia Gómez i Rosa Leal, veïnes de la Barceloneta  de tota la vida, explicaven ahir davant la plaça del Mercat que elles ja no hi compren perquè els preus s’han apujat molt. Afirmen que al barri es coneix el mercat municipal com «el mercat dels rics». Una altra veïna es lamentava que el peix el compra al mercat de Santa Caterina (actualment al passeig de Sant Joan) i les ver- dures, a la Boqueria.

Pisos pels núvols
Un exemple de com ha aumentat el cost de la vida a la Barceloneta es pot veure en els pisos de segona mà, el preu dels quals ha pujat en el darrer any un 41%, més del doble que la mitjana de Barcelona (18%), segons un estudi d’Idealista.com.
«Fa un parell d’anys que va començar a arribar gent de fora per comprar pisos a la Barceloneta», assegura Sergi Jové, de Tecnocasa.

Jove i estranger és el perfil cada vegada més habitual al barri

De Viena a la Barceloneta. Angie Neu, de 29 anys, és un exemple de com els joves estrangers que s’afinquen a Barcelona valoren cada cop més el barri de la Barceloneta. «Hi ha molta gent jove i de tot arreu, hi ha italians, francesos...», explica Neu, mentre pren un te en un bar de la Barceloneta molt popular entre la comunitat estrangera del barri.
Fa un any i mig que viu en un petit apartament de la Barceloneta i entre les qualitats que troba en el barri destaca que «hi ha poc trànsit, la gent és amable i es fa molta vida fora de les cases».
Ella paga poc més de 350 euros de lloguer, però es considera una afortunada, ja que afirma que hi ha estrangers que paguen fins a 1.000 euros al mes per un pis de les mateixes dimensions que el seu, d’uns 30 m2.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/1534/0/revalorizat/barceloneta/pisos/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios