Robert Capa fa la guerra en parella

  • El fotògraf que va donar pas al fotoperiodisme.
  • La seva històrica instantània és un milicià republicà mort.
  • Arriba al MNAC amb la seva dona, Gerda Taro.
Fotografía de Robert Capa.
Fotografía de Robert Capa.
ARCHIVO
Fotografía de Robert Capa.

La tasca d'ambdós fotògrafs en primera línia de guerra la van dur a terme durant la dècada dels anys 30 i 40 del segle passat, i el material que des d'avui es mostra al Palau Nacional de Montjuïc s'ha aplegat sota la coproducció de l' International Center of Photography (ICP) de Nova York,on es va exhibir inicialment.

La mostra ha viatjat ja a Londres i Milà i un cop s'acomiadi de Barcelona el proper 27 de setembre, viatjarà a Rotterdam, la seva darrera parada. Com no podia ser d'altra manera, l'exposició sobre el membre fundador de l'agència Magnum gira entorn del treball de Capa a la Guerra Civil espanyola, un conflicte en què va prendre part en el bàndol republicà i que va donar peu al naixement del fotoperiodisme.

L'emblemàtica i polèmica imatge de la mort d'un milicià republicà a Cerro Muriano, Còrdova (1936), la Batalla del Segre i els refugiats de Barcelona (1939) donen pas al desembarcament de Normandia (Segona Guerra Mundial, 1944) i a la derrota alemanya a Leipzig (1945). El museu MNAC projectarà el documental La sombra del iceberg, dels periodistes Raúl Riebenbauer i Hugo Doménech, que planteja que el milicià posava per a Capa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento