Comunitat Valenciana

Treballadors de Vaersa es concentraran davant Medi Ambient el 2 de juliol per a demanar millores laborals

  • Treballadors de Vaersa es concentraran el dia 2 de juliol davant la seu de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a exigir la normalització de la situació jurídica de la plantilla i buscar un model de gestió que "garantisca la prestació dels serveis públics i que done continuïtat laboral al personal".

En un comunicat, CCOO ha explicat que, així mateix, demanaran una reunió amb la consellera del ram, Elena Cebrián, per a reclamar-li que "complisca amb els compromisos que va adquirir amb els treballadors".

El sindicat exigeix recuperar els serveis que actualment presta l'empresa per a garantir la millor prestació a la ciutadania valenciana, ja que en l'actualitat es troben "externalitzats i fins i tot alguns d'ells s'han privatitzat com per exemple els vivers forestals i torns de producció en la Planta de Residus de Picassent".

"No hauria de ser propi d'un govern d'esquerres seguir amb les polítiques de precarietat laboral de l'anterior govern vinculades a una situació de crisi econòmica amb reduccions pressupostàries i acomiadaments", ha indicat.

En aquest sentit, expliquen que actualment, hi ha 900 persones "que li les considera temporals i que realitzen els serveis mediambientals i d'agricultura sota el model d'encàrrecs de gestió". D'elles, "al voltant de 700 tenen reconegut un contracte indefinit a causa del frau de llei en la contractació, una situació que es fa necessària resoldre", remarca per a incidir que són persones "amb més de 20 anys d'antiguitat, prestant serveis mediambientals essencials".

MATEIXA SITUACIÓ DE PRECARIETAT I INCERTESA

El sindicat recorda que fa quasi un any de la passada jornada de vaga i els treballadors estan "en la mateixa situació de precarietat i incertesa, amb una Relació de Llocs de Treball que no reconeix la relació laboral de 900 persones, i segueixen existint les desigualtats salarials dins de la mateixa empresa i en relació amb les altres entitats del Sector Públic Instrumental".

"Lamentablement creiem que se'ns ha estat enganyant, ja que a data de hui segueix sense aclarir-se com va a ser el futur de l'entitat, ni s'ha adoptat cap mesura per a resoldre els greus problemes que estem patint", ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento