Barcelona lidera la qualitat de vida i punxa en ocupació

  • Manté l'atractiu per als negocis, les inversions estrangeres i les fires internacionals.
  • Però la creació de feina no té bones perspectives.
Un grupo de parados hace cola ante la oficina de empleo.
Un grupo de parados hace cola ante la oficina de empleo.
EFE
Un grupo de parados hace cola ante la oficina de empleo.

La capital catalana és, per tretzè any consecutiu, la ciutat europea amb més qualitat de vida per als treballadors, segons una enquesta feta a executius recollida a la novena edició de l’Observatori Barcelona.

Segons l’estudi, presentat aquest dijous per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç, Barcelona es troba entre les cinc millors ciutats per fer-hi negocis i Catalunya és la sisena regió europea pel que fa la recepció d’inversions estrangeres. "Després de tres anys de crisi econòmica, seguim mantenint la competitivitat", va destacar el primer tinent d’alcalde, Jordi William Carnes. Això es deu, en part, als nivells salarials, als lloguers d’oficines i de locals comercials i al cost de la vida, més baixos que en ciutats com Londres o Paris.

Ciutat internacional

Barcelona és la segona millor ciutat en organització de reunions internacionals, només per darrera de Viena. No en va, competeix amb Milà, Munic i Paris per convertir-se en la seu permanent de la telefonia mòbil i acollir el Mobile World Congress fins al 2017.

A més, la regió metropolitana és l’àrea urbana amb més places hoteleres de la Unió Europea. De fet, l’hoteler és el sector amb millors perspectives de creixement per al 2011, juntament amb la indústria, gràcies a les exportacions.

L’atur no millora

Tot i la millora pel que fa les exportacions, tant Carnes com el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, es van mostrar preocupats pel que fa l’atur. "Creix l’activitat econòmica, però s’ha de traduir en la creació d’ocupació", va reconèixer el regidor.

Ambdós van destacar la importància de potenciar una Formació Professional de qualitat, adaptada a les necessitats del mercat laboral. "Hi ha molts llicenciats, però no tenim un gruix suficient i diversificat d’FP", va indicar Valls.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento