El piano jazz que versiona Radiohead

  • El pianista nord-americà actua dins el Festival del Mil·leni.
  • Presenta amb el seu trio el disc 'Highway Rider'.
Brad Mehldau.
Brad Mehldau.
ARCHIVO
Brad Mehldau.

Brad Mehldau (Florida, EEUU, 1970) va formar el seu trio de jazz l’any 1994, a l’edat de 24 anys. La seva arribada al món del jazz va arribar de la mà de John Coltrane, un virtuós del gènere al que va accedir a través d’un enregistrament en directe que li va proporcionar un amic quan tenia 12 anys. Des dels sis però, tocava el piano.

El 1995 va enregistrar el seu primer disc, Introducing Brad Mehldau, en el que es va fer acompanyar per un ampli grup de músics, entre els quals, el quartet de Joshua Redman.

Brad Mehldau lidera el seu trio al costat del baixista Larry Grenadier i del bateria Jorge Rossy i, posteriorment, Jeff Ballard. Interpreten temes propis i clàssics del jazz i de la música popular, com ara Radiohead y els Beatles.

Highway Rider és l’enregistrament més recent del trio i el segon disc que Mehldau grava amb el productor John Brion. Inclou 15 cançons escrites i composades pel músic nord-americà. Hi van col·laborar el bateria Matt Chamberlain i el saxofonista Joshua Redman. Avui sonarà a l’Auditori dins del Festival del Mil·lenni.

*Lepant, 150. Aquest dimecres a partir de les 21.30 hores. Preu de les entrades: de 18 a 42 euros. Més informació a la pàgina web: www.auditori.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento