Un incendi destrueix un institut i deixa 400 alumnes sense classe

  • Els joves de l'IES Josep Pla seguiran el curs escolar repartits en altres centres.
  • El foc podria ser provocat.
L'IES Josep Pla té 600 m2 cremats.
L'IES Josep Pla té 600 m2 cremats.
Ismael Peracaula / ACN
L'IES Josep Pla té 600 m2 cremats.

Els prop de 400 alumnes de l’Institut Josep Pla de Nou Barris no assistiran aquest dilluns i a classe i, a partir de demà, seguiran el curs repartits en altres centres de Barcelona. I és que l’edifici va cremar diumenge a la matinada en un foc que tot apunta que podria haver estat provocat.

Una de les portes del centre estaven forçades i això fa pensar que l’incendi no va ser casual. Aquest diumenge els Mossos estaven investigant les causes del foc, que es va produir pels volts de les 5.30 hores de diumenge. Nou dotacions de Bombers van treballar durant tres hores en l’extinció de les flames però finalment es va cremar almenys una tercera part de les aules (prop de 600 metres quadrats).

"La causa és una irresponsabilitat greu", va apuntar aquest diumenge la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, qui va confirmar que els prop de 400 alumnes de l’institut no podran seguir les seves classes a l’edifici fins al curs que ve.

"De moment, doncs, aquest dilluns no han pogut assistir a classe i està previst que demà els alumnes continuïn el curs repartits en altres centres. Com a conseqüència de l’incendi, s’han produït danys estructurals a l’edifici, i l’aigua i el fum l’han deixat inservible.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento