Barcelona oferta més places i beques per a casals i campus d'estiu

  • S'apuja el llindar de la renda per augmentar l'accès als ajuts.
  • Hi ha més activitats perquè s'han homologat més entitats.
Casal d'estiu.
Casal d'estiu.
ARXIU
Casal d'estiu.

Barcelona ofereix més activitats i més places per a les vacances d’estiu dels nens i joves fins als 18 anys. Enguany, encara en un context de crisi, el llindar de la renda s’ha apujat per tal que més famílies puguin accedir a les beques municipals per pagar una part o la totalitat dels casals d’estiu i altres activitats.

En concret, s’han ofertat 121.227 places per a nens d’entre un i 17 anys, el que suposa un increment del 3,8% de les activitats de lleure. Alhora, les activitats a l’abast dels infants i joves també han augmentat en un 4,6%, i s’arriba fins a les 405. Això passa, en bona part, perquè també són més les entitats homologades per l’Ajuntament de Barcelona que s’encarreguen de dur a terme aquestes propostes.

Més ajudes

Donat el context de crisi, s’ha apujat el llindar econòmic per tal d’accedir als ajuts municipals per sufragar la despesa de les activitats d’estiu. El topall s’ha col·locat ara en 9.959,66 euros anuals per membre de la família. S’estableixen, com d’altres anys, tres trams d’ajudes en funció del nivell de renda.

Pel que fa les beques, el pressupost municipal s’ha incrementat prop d’un 4%, i s’ha passat dels 658.439 euros destinats al 2010, als 750.000 euros per al proper estiu. De totes maneres, el tinent d’alcalde d’Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà, va assegurar ahir que "si cal, s’afegiran més diners per cobrir la demanda". El període d’inscripció comença el 2 d’abril, però per a les activitats més sol"licitades s’ha de recollir un número abans del 24 de març.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento