Forçaran als propietaris a llogar els seus pisos buits

Els contractes seran de 5 o 6 anys i a preu per sota del mercat. Només seran expropiats quan les vivendes estiguin degradades i en els pisos patera.
La Generalitat podrà obligar als propietaris de pisos buits que estiguin en zones amb una gran demanda de vivenda a posar els seus pisos en lloguer si no s’acullen a les diferents propostes que els faci l’administració per incloure l’habitatge en les xarxes de lloguer.

«Serà una expropiació temporal de l’ús de la vivenda», segons la directora general de Vivenda, CarmeTrilla. Aquesta pràctica ja es fa a paisos con Alemanya.

El propietari d’un pis buit veurà com la vivenda passa a mans de la Generalitat, que l’ofertarà en una de les borses de lloguer d’habitatge, durant un periode de cinc o sis anys. Aquest serà el temps de duració del contracte i el preu del lloguer serà «per sota dels del mercat», segons Trilla.

Pisos pastera

L’avantprojecte de la Llei de la Vivenda que el Govern té previst aprovar aquest mes inclou aquesta possibilitat del lloguer forçòs també en aquells habitatges sobreocupats, els pisos patera. Quedaran exclosos els pisos que són segones residències.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, va explicar ahir al Consell de Treball, Econòmic i Social que nomès s’expropiarà definitivament un habitatge buit al seu propietari en «casos in extremis». Seran dues les principals casuístiques: quan el pis estigui degradat i pugui posar en perill la seguretat de les persones i en aquells pisos de protecció oficial que estiguin ocupats per les persones que no siguin les verdaderes beneficiàries.

Digue’ns

... què opines de què es forci a posar en lloguer pisos buits

Explica’ns-ho per...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O a www.20minutos.es

Els ajuntaments no volen quotes

L’avantprojecte de la llei d’habitatge eliminarà la obligació de què els ajuntaments destinin un 20% de les vivendes de protecció oficial que es facin a persones d’altres ciutats. Han estat els propis municipis els que s’han negat a acceptar aquesta quota ja que perjudicaria als propis joves de les ciutats que vulguin accedir a un habitatge. Carme Trilla va defensar la necessitat de «regular» aquest aspecte ja que «Barcelona, L’Hospitalet o Santa Coloma tenen una capacitat limitada per fer vivenda socials i els seus joves no podran optar-ne en d’altres ciutats».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento