Foraden i esfondren part del túnel de la L1 del metro

Una màquina causa l’esllavissada de runa a l’intercanviador de la Sagrera que  va afectar la catenària. El servei va quedar aturat entre el Clot i Fabra i Puig.
El forat per on es va desprendre la placa de formigó, ahir, després de l’esfondrament.
El forat per on es va desprendre la placa de formigó, ahir, després de l’esfondrament.
Jordi Soteras
El forat per on es va desprendre la placa de formigó, ahir, després de l’esfondrament.
El fantasma del Carmel va planar ahir a la Sagrera quan una màquina va foradar, per causes que no se saben, el túnel de la línia 1 del metro, provocant una esllavissada de runa que va arrencar 50 metres de catenària i va aturar el servei entre les estacions del Clot i Fabra i Puig durant tot el dia.

La màquina treballava en la construcció de l’intercanviador de Renfe-Meridiana, a la confluència amb el carrer Hondures, quan va impactar sobre un forjat de formigó que es va desprendre cap a l’interior del túnel. Antonio Vázquez, un testimoni, va explicar a 20 minutos que «la màquina va picar a terra i tot es va esfondrar».

L’incident no va causar ferits. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va informar que no hi ha risc de nous esfondraments ni d’esquerdes al túnel. El servei que es va poder restablir ahir a la nit, es va haver de realitzar en autobusos.

La constructora GISA, la mateixa del Carmel, ha obert una investigació, a requeriment de l’Ajuntament, que va demanar garantir-ne la seguretat, mentre que la Plataforma AVE pel Litoral va reiterar «l’inseguretat de les obres pel subsòl» de la ciutat.

Viatgers evacuats

Els sistemes d’emergència van evitar ahir una tragèdia. El comboi que en aquell moment entrava a l’estació, en direcció a Torras i Bages, va quedar bloquejat dins del túnel, mentre l’andana s’omplia de deixalles i pedres. Els viatgers, «no més d’un centenar», segons van declarar alguns testimonis a 20 minutos, van poder ser evacuats per les portes dels vagons i recórrer a peu els escassos metres que hi havia fins a l’estació, sense que ningú resultés lesionat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento