Quatre zones concentren la prostitució a Barcelona

  • L’Ajuntament controlarà els voltants del Camp Nou.
  • El 2010 van multar 2.183 treballadores sexuals.
  • 110 dones han deixat el carrer en cinc anys.
Prostitución en Cataluña.
Prostitución en Cataluña.
ARCHIVO
Prostitución en Cataluña.

Les dones que ofereixen serveis sexuals al carrer es concentren a quatre zones ben delimitades de Barcelona. Un dels enclaus consabuts de la ciutat és els voltants del Camp Nou, on es calcula que s’hi arriben a concentrar més d’un centenar de prostitutes. Des del 2006, només 110 dones han pogut deixar el treball sexual i reintroduir-se al mercat laboral a través d’un programa municipal. Per contra, s’han imposat 15.400 multes.

El Raval, i més concretament els voltants de Robadors, és una zona on històricament s’hi ha concentrat la prostitució. Alhora, desde Glòries fins a laVila Olímpica, a cavall entre els districtes de Sant Martí i l’Eixample, també s’hi apleguen noies esperant clients a peu de carrer. La Zona Franca és un altre dels punts on els proxenetes controlen les treballadores sexuals.

Un dels enclavaments més concorreguts no només pels barcelonins, sinó també per clients de fora de la ciutat, és el Camp Nou i els seus voltants, on un estudi municipal ha demostrat que dematinada s’hi arriben a concentrar unes 120 dones i transsexuals. "La pressió veïnal ha contribuït a la contenció del fenomen", exposava la regidora de Dones i Joventut de l’Ajuntament, Elsa Blasco.

Des que es va posar en marxa l’Agència per a l’abordatge integral del treball sexual, al 2006, prop de 110 prostitutes han deixat el carrer per passar a treballar en el sector serveis (infermeria, neteja...). Cada any una vintena de dones poden acollirse a cursos específics, un 65% de les quals troben feina. El 2010, es va atendre i acollir en pisos pont 41 víctimes d’explotació sexual.

Per contra, les sancions per oferir serveis sexuals es compten a centenars. La policia va imposar 2.183 multes a prostitutes l’any passat. Els clients, en canvi, van ser sancionats 912 vegades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento