El 'son' cubà d'Omara Portuondo

  • La reina del 'filin' actua a l'Auditori de Barcelona.
  • Capitanejant la mítica formació de músics Buenavista Social Club.

Són mítics i dels millors ambaixadors de la música cubana arreu. Una tretzena dels membres de l’orquestra Buenavista Social Club es presenten aquest dijous a l’Auditori dins el Festival del Mil·lenni amb la intèrpret Omara Portuondo com a cap visible.

No han perdut ni un gram de vitalitat en tots els anys que porten en la música i plegats han alimentat i enriquit ritmes llatins com el danzón, el cha cha cha, els boleros i el jazz cubà.

Eclosió als noranta

Els antics membres d’aquell club social del barri cubà de Marianao van esdevenir tot un fenomen artístic a la dècada dels noranta. Ells portaven el son cubà a les venes des de la dècada dels cinquanta i als darrers anys del segle XX van posar-se a rescaptar-ho.

El llegendari grup es va reeditar amb noms d’abans com Francisco Repilado, Compay Segundo o Rubén González i del moment com Cachaíto López o Ibrahim Ferrer. Cap d’ells forma ja part de la formació, que arriba a Barcelona amb el següent repartiment: Carlos Calunga, veu; IdaniaValdés, veu i percussions menors; Jesús Aguaje Ramos, veu i trombó; Guajiro Mirabal, trompeta; Luis Alemany, trompeta; Guajirito, trompeta; Manuel Galbán, guitarra; Angel Terry, congues; La Noche, bongos; Filiberto Sánchez, timbals; Papi Oviedo, tres cubà; Rolando Luna, piano i Pedro Pablo, contrabaix.

La dama dels Buenavista Social Club és Omara Portuondo, que es va iniciar com a integrant del Cuarteto d’Aida (Elena Burke,Moraima Secada i Omara i Haydée Portuondo) i es va consagrar com la reina del filinambel pas dels anys.

*Lepant, 150. A partir de les 21.00 hores. Entrades exhaurides.Més informació al web www.festivalmillenni.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento