Les dones a l’atur triguen més a trobar feina que els homes

Un informe de CC OO alerta que les dones cobren entre un 25 i un 35% menys que els homes i acaparen la gran majoria dels contractes temporals i a temps parcial

Gairebé un terç de les dones –un 28%– que estan a l’atur triguen més de tres anys a trobar una feina, mentre que aquesta mateixa situació la viuen el 16% dels homes desocupats. Un estudi del sindicat CC OO analitza la situació laboral de la població femenina que, malgrat petits avenços, pateix «discriminacions» per motiu de gènere. A mitjans de 2004, el 56% dels homes apuntats a l’INEM portaven inscrits menys de sis mesos; gairebé el 20%, entre els sis i 12 mesos, i un 9%, d’un a tres anys.

Sous més baixos

Pel que fa a les dones, poc menys de la meitat portaven sis mesos sense una feina, el 16%, menys d’un any, i el 9%, entre un i tres anys.

Les dones tampoc no surten ben parades en les retribucions econòmiques, una discriminació que, segons la secretària de la Dona, Mercè Civit, és perquè les dones ocupen els sectors més mal pagats i perquè les que no tenen formació tenen més problemes per trobar feina, cosa que no els passa, als homes.

Rebutgen les ocupacions que les obliga a trasllats perquè no poden compaginar-les amb la vida familiar. El seu salari és entre un 25 i un 35% inferior al dels homes. El 16% té contracte a temps parcial, enfront del 3% d’ells.

Primer centre d’atenció integral a maltractades

Nova casa d’acollida. El Govern obrirà a Girona el primer centre d’atenció integral per a les dones maltractades i els seus fills abans de l’estiu. Des d’aquest punt se centralitzarà informació i assessorament laboral, jurídic o psicològic amb l’objectiu final d’ajudar-les a «recuperar la seva autonomia», segons va indicar la consellera de Benestar i Família, Anna Simó. Fins el 2007, es preveu posar en marxa altres sis serveis, un a cada regió.

La consellera va anunciar l’obertura d’una casa d’acollida per a maltractades al Baix Llobregat. L’any passat, 110 dones amb els seus 152 fills van estar en una de les cinc cases amb una estada d’entre sis i dotze mesos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento