Sant Martí, Nou Barris i l'Eixample lideren l'atur

  • Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi són els que aguanten millor.
  • Els Expedients de Regulació d'Ocupació s'han multiplicat per set des de l'inici de la crisi a Barcelona.
La contratació ha seguit degenerant els darrers mesos.
La contratació ha seguit degenerant els darrers mesos.
ARXIU
La contratació ha seguit degenerant els darrers mesos.

Sant Martí, l’Eixample i Nou Barris són els tres districtes que concentren més població a l’atur de tot Barcelona. A la ciutat, les persones sense feina es van incrementar un 31% en tan sols un any. I, des que va començar la crisi i fins al 2009, s’hi han autoritzat més d’un miler d’Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO), la majoria (58,3%), al sector serveis.

Són dades que recull la Memòria Socioeconòmica de Barcelona 2009 que ha fet pública el Consell Econòmic i Social de Barcelona. Indiquen que els veïns que estan patint més les conseqüències de la crisi són els de Sant Martí, que acumula el 15,6% de l’atur registrat entre el gener del 2009 i el mateix mes del 2010.

L’Eixample tampoc no en surt ben parat, amb un 14% d’atur respecte al total. El segueixen Nou Barris (12,5%), Sants-Montjuïc (12,1%) i Horta-Guinardó (10,7%). A l’altre extrem, Les Corts (4,3%) i Sarrià-Sant Gervasi (5%) són els que tenen menys desocupats.

Des d’UGT, el secretari de Política Sindical, Camil Ros, va aclarir aquest dilluns que els barris obrers solen patir més les conseqüències de l’atur al sector industrial. Ara bé, en el cas de l’Eixample l’explicació que lideri la llista de districtes amb més persones desocupades s’hauria de trobar en el fet que és un dels més poblats de la ciutat. La pèrdua de llocs de treball s’evidencia en constatar com des del 2007 fins al 2009 els ERO es van multiplicar per set a Barcelona ciutat. En canvi, el 2007 se’n van autoritzar 133 i el 2009, 729.

Segons apuntava el coordinador de Política Sectorial de CCOO a Catalunya, Noel Climent, s’espera que la situació empitjori. Analitzant el 2010, Climent va constatar que la contractació ha seguit degenerant els darrers mesos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento