Rodalies elimina els descomptes per als nens de 6 a 12 anys

Renfe amplia als sis anys l’edat per no pagar. La mesura no s’aplica a altres línies. Al bus i al metro viatges gratis fins als quatre anys.
Renfe ha apujat l’edat màxima per viatjar gratis en els trens de Rodalies fins als sis anys, dos anys més que fins ara. Alhora, ha suprimit la reducció de tarifa del 40% que fins ara gaudien els nens d’entre quatre i 12 anys. Des de l’1 de març un nen de sis o més anys paga el bitllet sencer tal com fan la resta de passatgers.

Renfe tindrà amb aquesta mesura un lògic increment d’ingressos i li podrà treure clientela a la resta de mitjans de transport de Barcelona. L’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) permet viatjar gratis als nens de fins a quatre anys en metro, autobús, tramvia i Ferrocarrils de la Generalitat.

Descomptes als grups

Rodalies mantindrà, però, els descomptes en el cas de viatges en grups de més de 20 persones pels menors de 12 anys (un 50%) i que és del 40% pels viatgers que tinguin 12 o més anys.

L’objectiu de Renfe és «equiparar les tarifes amb la resta d’operadors urbans», segons van explicar fonts de la companyia ferroviària.

Aquesta modificicació en les tarifes de Rodalies no s’aplica a la resta de línies de Renfe, on els nens continuaran sense pagar fins als quatre anys i seguirà havent-hi un descompte del 40% pels nens d’entre 4 i 14 anys. Aquesta reducció no serà acumulable a altres ofertes.

Autobús a El Prat cada 20 minuts

L’autobús llançadora que, des del passat 4 de desembre, uneix l’estació de Sants amb l’aeroport del Prat, com a conseqüència del tall de la circulació de trens entre El Prat i l’estació barcelonina per les obres del TGV, ha reduït el seu temps de pas en 10 minuts. Els busos passen ara cada 20 minuts. Aquesta línia de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), on valen els títols integrats de l’ATM, dóna servei a uns 2.700 viatgers, pel que Renfe ha vist la conveniència de reduir el temps d’espera, que durant els primers tres mesos ha estat de mitja hora. Els usuaris s’han queixat insistentment en les darreres setmanes del mal servei d’aquesta línia de bus, que agafen tant treballadors de l’aeroport com viatgers. Aquest servei de bus té la primera sortida de l’estació de Sants i de l’aeroport a les sis del matí i realitza la darrera sortida des de El Prat a les 23.40 de la nit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento